Változott a zöldhulladék szállítása Gyenesdiáson (TV Keszthely)

Megváltozott Gyenesdiáson a zöldhulladék szállítás. 2020-ban felszámolták a komposzttelepet. Az önkormányzat több ingyenes szállítással és a tűzgyújtási tilalom feloldásával segíti a lakosságot. A hulladékszállítási naptárt már eljutott a háztartásokba és a helyi újságban is közzétették a zöldhulladék lerakásának a helyszíneit.

A több mint 20 évig működő zöldhulladék lerakó bezárásáról már korábban döntött a testület. 2020-ban már nem működött. Az egykori telep már harmadik helyszín volt ahová a lakosság ingyen lerakhatta a nyesedéket, zöldhulladékot – tudósít a TV Keszthely.

“Az az igazság,hogy megváltozott az emberek erkölcsi hozzáállása és értékrendje, hiszen a térség szeméttelepévé kezdett válni ez a terület. Ezt meg kívántuk szüntetni. Bekameráztuk a területet és leárkoltuk magát az egy hektáros részét-. Tisztelettel felhívnám a lakosság figyelmét arra, hogy mind Cserszegtomajon, mind pedig Zalaszentgróton továbbra is lehetőség adódik arra, hogy az ágnyesedéket és a nagy szárazanyag tartalmú részeket tudja a vállalkozó fogadni. Ellenben önkormányzatunk, amellett, hogy bezárta a komposzttelep a kapuit szeretne segíteni a lakosságon annyiban, hogy 2021. évben három alkalommal lesz zöldhulladék szállítás.”

– mondta a polgármester.

Gál Lajos elmondta, hogy a tavaszi időszakban április 12-én és május 29-én az ingatlanok elé kirakott kötegelt zöldhulladékot és biológiailag lebomló zsákokba rakott füvet, lombot ingyen elszállítják. Az őszi időszakban is lesz erre lehetőség, aminek időpontjáról a hulladékszállítási naptárban valamint a helyi újságban értesülhetnek a lakosok.

“Önkormányzatunk nem kíván a továbbiakban zöldhulladék lerakót létesíteni. Nagyon sok problémánk volt az elmúlt esztendőkben. Nagyon sok millió forintba került  a közözségben, ennek a megszüntetése és ezt a rendszeres zöld nyesedék szállítást szeretnénk a Zalaispa Zrt.-vel véglegesíteni.”

– adott tájékoztatást Gál Lajos.

Gyenesdiás önkormányzata az évi három ingyenes zöldhulladék szállítás mellett az idén a tűzgyújtási tilalmat is feloldja április 1-ig. Segítve azzal is a lakosságot a zöldhulladék kezelésében.