Változás a Telekomnál: a vállalat kiárusítja az összes nyaralóját

Lépett a Telekom, a vállalat eladja az összes üdülőjét országszerte. A nyaralókat tartalmazó portfólióban többek között kisebb házak, balatoni nyaralók, többszobás hegyvidéki szálláshelyek is vannak, de néhány milliárd forintért a balatonkenesei Telekom Hotelt is meg lehet vásárolni a vállalattól – tudta meg a portfolio.hu.

Eladja az országszerte található összes nyaralóját, szálláshelyét a Magyar Telekom, a teljes kínálat már ki is került a vállalat ingatlanportáljára, így az eddigi irodaházak, üzlethelyiségek, telkek mellett a kisebb házaktól kezdve egészen a több száz férőhelyes balatoni szállodáig terjedően megjelentek az eladó nyaralók. A vállalat nyilatkozata alapján azért is döntöttek a kiárusítás mellett, mert a jövőben még inkább a stratégiai növekedést biztosító alaptevékenységeire kívánnak koncentrálni. Az adótörvény változása egyaránt hozzájárult a kiárusítási döntéséhez, a cég így megtisztítja az ingatlan-portfólióját és egyszerűsíti a működését.

Vásárló igazából bárki lehet, az eladni kívánt üdülők között azonban vannak olyan kisebb balatoni nyaralók is, amiket a kollégáknak kedvezve a Telekom első körben csak a dolgozóinak értékesítene. Az összes ingatlan eladásával többmilliárd forintos bevételre tehetnek majd szert, amiből a tervek szerint a vidéki és budapesti telephelyeket korszerűsítenék. A több milliárdos bevétel alatt pedig nem egy-két milliárdnyit értünk, ugyanis már önmagában nettó 2,5 milliárd forintért árulják Balatonkenesén a 91 szobás, több mint 10 ezer négyzetméteres Telekom Hotelt. Ezen kívül vannak 200 millió forintos ingatlanok például Vonyarcvashegyen, vagy Mezőkövesden, ennél kevesebbért árulnak Mátraházán, vagy Bükkszentkereszten 30-50 férőhelyes nyaralókat, ahogy pedig megyünk lefelé a kínálati ár szerinti rendezésben, előkerül többek között egy Pécs környéki vendégház, és egy faházakkal beépített üdülőterület is, csak hogy néhányat említsünk a repertoárból.

Azok számára, akik nem befektetési céllal vásárolnának, és nem akarnak szállodaüzemeltetésbe kezdeni, érdekesebbek lehetnek a kisebb, saját célra használható nyaralók, például Szilvásváradon nettó 30 millióért, vagy Abádszalókon nettó 14 millió forintért. Hozzátesszük, hogy a tulajdoni viszonyokat is érdemes ezeknél figyelni, vannak olyan ingatlanok ugyanis, amelyek osztatlan közös tulajdonban állnak a Magyar Postával, így ezeknél nem lehet teljes tulajdonlást vásárolni.

A lista itt elérhető.