Vaddisznó szorult egy autó alá Balatonalmádiban (likebalaton.hu)

Kádár Tamás hobbifotós elmesélte a likeBalaton.hu-nak, hogyan talált rá a szerencsétlen vaddisznóra, amelyik autó alá szorult szerda reggel. Ő és a családja is nagyon meglepődött. Azonnal nekiláttak a mentésnek.

 

Ahogy arról az oldal korábban beszámolt, Balatonalmádiban csapdát állítottak a városban kószáló vaddisznóknak, mivel folyamatosan gondot jelentett a jelenlétük. Ezt igazolja az újabb történet is.

A vaddisznók már tudják, mikor viszik a kukákat

– Reggel 6 óra 30 körül indultam munkába szokás szerint. Kint szoktam megállni a ház előtt. Láttam, hogy az utcán feljebb egy kuka van az út közepén felborulva. Ez teljesen szokásos látvány. Aki este kirakja a kukát, sokszor reggelre felborulva találja, mivel a vaddisznók már tudják, mikor van kukanap, így élelem után kutatnak – nyilatkozta Kádár Tamás a likeBalaton.hu-nak.

Mikor a kocsimhoz értem, úgy hallottam, mintha valaki ütné a kocsi alját – mesélte tovább. – Kicsit megijedtem, gondoltam macskák veszekednek, vagy egy nyestpár. De amikor megláttam a vaddisznót, hirtelen nem értettem, hogy tudott bemászni oda. Elképzelni nem tudom! Egyből szóltam a családomnak. Valahogy az jutott eszembe ösztönösen, hogy muszáj megmentemen a kis szerencsétlen állatot.

 

Malac létére elég nagy állat, és valahogy beszorult az autó alá (Fotó: Kádár Tamás engedélyével likeBalaton.hu)

Peckesen elfutott

– Próbáltam megemelni a kocsit kézzel, gondoltam elég neki annyi, de sajnos nem volt elég – folytatta történetét Tamás. – Itthon van autóemelő, így egyből berohantam, a kocsi alá tettem, és elkezdtem emelni. Eddig többnyire nyugodtan feküdt a kismalac, gondolom kifáradt, de amint érezte, hogy emelkedik a kocsi, erőre kapott. Kicsit még kapálózott, majd sikerült kiszabadulnia, és peckesen vissza is futott az erdő felé. Nem voltak rajta sérülésnyomok. Mindenki örült, a szomszédok is, hogy sikeresen kiszabadult – szólt a beszámoló.

A környéken egyébként szinte mindennaposak a vaddisznók. Este már 8-9 körül előjönnek ételt keresve. Bemennek a kertekbe, ahol fel tudják feszíteni a kerítést. És előfordul, mint most is, hogy még korán reggel is találkozunk velük – mesélte Kádár Tamás a likebalaton.hu-nak.