Vadászkamarai Nagydíjat rendeztek Balatonfűzfőn (veol.hu)

A járvány harmadik hullámának csillapodása lehetőséget teremtett rá, hogy hosszú idő után ismét összegyűljenek Veszprém megye vadászai, és a hagyományos vadászkamarai koronglövő versenyen találkozzanak egymással. A lőkészséget is fejlesztő megmérettetésen 39 egyéni induló és 14 csapat versengett.

A Bakony Vadászkürt Egylet üdvözlő fanfárjainak elhangzása után Pap Gyula megyei elnök köszöntötte a versenyzőket és kísérőiket, köszönetét fejezve ki a házigazda Balatonfűzfői Lövész Egylet felé vendéglátásukért – tudósít a veol.hu.

A következő időszak programjait ismertetve elmondta: június 25-én, Pápán megnyílik az eredetileg Herenden létrejött „ Vadászat a művészetben – művészet a vadászatban” kiállítás, másnap pedig, a Múzeumok éjszakáján a megye tájegységi fővadászai tartanak majd tárlatvezetést az érdeklődőknek. Július 30. és augusztus 1. között ismét lesznek Szent Jakab Napok Sümegen – az esemény idén a Vadászati Világkiállításhoz is kapcsolódik majd, a tavasszal elmaradt Pápai Agrárexpóra pedig szeptember harmadik hétvégéjén kerül sor.

A díjkiosztón Baracskay Lajos megyei titkár ismertette az eredményeket, és mondott köszönetet a szervezők munkájáért, illetve a versenyzők helytállásáért és kitartásáért. A férfi csapatok között a Noszlopi Vadásztársaság végzett az élen 88 ponttal, megelőzve a Bakonyerdő Zrt. 86 pontot gyűjtő csapatát, és a harmadik helyezett Tési Fennsík Vadásztársaság csapatát, amely 76 ponttal zárt. A férfiak egyéni versenyét Vaáry Péter nyerte, még a nőknél Hettyei Emőke diadalmaskodott.