Utazz nyáron a Balatonnál retró vonatokkal (likebalaton.hu)

A korábbi évekhez hasonló, nagyszabású balatoni retró hétvégék időpontja idén: július 9-11. és augusztus 6-8. Ezen a két hétvégén az északi part lehető legtöbb vonatán retró mozdonyokat és kocsikat vonultatnak fel, bemutatva a 70-es, 80-as, 90-es évek jellemző összeállításait – írja a likebalaton.hu.

A program részletes kialakítása folyamatban van, de a tervek szerint idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony. A két szombati napon egy pár expresszvonattal Balatonfüred és Tapolca között, emellett Nohab, Szergej és Púpos mozdonyok közlekedését is tervezik. Budapest és Balatonfüred között a villamosított szakaszon újabb, korábban az északi parton nem látott típusok megjelenésére is lehet számítani.

A retró hétvégékén több járatban is közlekedik Utasellátó étkezőkocsi, ahol a népszerű, klasszikus ételeket is tartalmazó retró kínálattal készülnek.

A balatoni retró hétvégék a teljes cégcsoport összefogásában valósulnak meg, a MÁV-START és MÁV Rail Tours járművei mellett a tervek szerint idén a MÁV-HÉV és a Volánbusz is csatlakozik különleges járművekkel. A részletes menetrendeket hamarosan közzéteszik.