Uniós pályázatok a fókuszban a siófoki konferencián (sonline.hu)

November végén ismét Siófokra várja Somogy megye polgármestereit és jegyzőit a Somogy Megyei Önkormányzat és a Somogy Megyei Kormányhivatal. A kétnapos konferencián a hagyományoknak megfelelően ismét neves előadók tájékoztatják a települések vezetőit azokról az aktualitásokról, amelyek hozzájárulnak mindennapi munkájuk sikeréhez.

Immár hatodik éve, hogy újra életre hívtuk a Somogy Megyei Kormányhivatallal közösen azt az országban egyedülálló konferenciát – mondta el a sonline.hu-nak Biró Norbert, a megyei közgyűlés régi-új elnöke. Itt egyszerre nyújthatnak aktuális információkat a közigazgatás, az önkormányzatiság mindennapjait érintő kérdésekben a megye polgármestereinek és jegyzőinek. Igyekeztünk megnyerni olyan előadókat az idén is, akik szakértői saját területüknek, megkérdőjelezhetetlen a szakmai felkészültségük – fogalmazott az elnök.

Az idei program összeállításakor is kiemelt helyen kezelték az önkormányzatokat érintő aktualitásokat, az értékteremtő és értékmentő munkát. Biró Norbert szerint a konferencia különösen hasznos lesz az újonnan megválasztott polgármestereknek. Nem maradhat ki természetesen az egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó témakör, a még előttünk álló uniós pályázati lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatás sem. A több mint ötvenmilliárd forintos megyei kerettel rendelkező Terület- és településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében folyamatosak a beruházások, több mint hatvan már meg is valósult a megyében, sok helyen még zajlanak a kivitelezési feladatok vagy éppen a közbeszerzés zajlik. Úgy gondolom a TOP idén is az egyik központi eleme lesz a beszélgetéseknek – idézi a sonline.hu a megyei közgyűlés elnökét.

Biró Norbert bízik abban, hogy hasznos lesz az idei konferencia is, és sikerül ismét olyan ismereteket átadni a települések vezetőinek, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a következő években is sikeresek legyenek, előbbre lépjenek.