Újra árverésen a siófoki Hotel Móló, eladó a Yacht Hotel konferenciaterme (napi.hu)

A nemzeti vagyonkezelő fél éven belül harmadszor hirdette meg eladásra a siófoki vitorláskikötő melletti, háromcsillagos Móló hotelt, közel 1,57 milliárd forint kikiáltási áron. A hotel a többségi állami tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt.-jé, amelynek tóparti ingatlanait tavaly óta adogatja el az MNV.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) harmadszor is eladásra hirdette meg – változatlan induló áron –  a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) tulajdonában lévő, siófoki Hotel Mólót – írja a napi.hu.  A siófoki vitorláskikötő mellett lévő ingatlan két helyrajzi számon nyilvántartott területből áll, az egyikén (3224 négyzetméteren) áll a jó állapotú, ötszintes hotel, büfével és udvarral, míg a másik (1106 négyzetméteres) vízparti telek a hotel strandjaként szolgál.  A Hotel Móló 37 szobával, panoráma terasszal, étteremmel, konyhával, lobbyval és bárral várja a turistákat – olvasható a hirdetményben.

A Móló hotellel egyidőben, külön tételként meghirdették a szomszédos Yacht Hotel emeltén lévő, 110 négyzetméteres konferenciatermet is, 111,8 millió forint bruttó kikiáltási áron. Mindkét ingatlanra, a Hotel Mólóra és a konferenciateremre vonatkozóan is tíz éves, 2025. december 31-ig hatályos bérleti szerződés van érvényben, a bérleti díj évi 20 millió forint plusz áfa. (A nyertes vevő a bérletet csak az érvényes bérleti szerződés feltételei alapján mondhatja fel.)

A hotelre és a konferenciateremre külön-külön lehet ajánlatot tenni, mindkét online licit április 29-én 8 órától május 14-én 21 óráig tart az MNV elektronikus árverési felületén. Az ingatlanokat az érdeklődők az árverés előtt megtekinthetik, április 20-án, illetve 22-én.