Újdonsággal indult az animációs programok sora a gyenesdiási Diási Játékstrandon

Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában immáron 18. éve animátorok gondoskodnak a vendégek élménydús strandolásáról, strandi sport- és gyerekanimációs kínálatot a belépőjegy tartalmazza – a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület, illetve Tourinform iroda tájékoztatása szerint. Az idei szezon újdonságaként jóga napra várják a vendégeket. Minden szombaton: 10 órakor reggeli jóga, délután pedig játékos, mesés gyerekjóga foglalkozásra invitálják a mozogni vágyókat. 

 Az animátor csapat lelkesen készül minden szezon előtt, évről évre alakítják, a komplex programkínálatot – melyben kicsik és nagyok is kedvükre válogathatnak – a vendégek igényeihez igazítják.

Sportanimátorok nap, mint nap változatos versenyekre várják a nem csak napozni vágyókat. Akinek nincs például pingpong partnere, focicsapata, a spontán verbuválódott társaságban biztosan lesz helye. A strand adta lehetőségeket, sportpályákat kihasználva így a lábtengótól a kosárradobó, kapurarúgó versenyen, strandröplabdán, strandfocin át a teqballig igazán változatos bajnokságokon lehet részt venni.

Természetesen az évek óta méltán népszerű víziaerobic is az állandó programkínálat része. A rendszeres sportprogramok között shakuma fittness is szerepel, továbbá alkalmanként egy-egy spinning edzésre is benevezhetnek az aktív kikapcsolódást kereső vendégek.

A gyerekek sem maradnak program nélkül, hiszen a Gyerekkuckóban tematikus napokat szerveznek a gyerekanimátorok a lurkók örömére. Lesz egyebek között piramis pálya, kincskereső, fejlesztő játékok és ügyességi sorversenyek. Családi vetélkedők alkalmával apával és anyával közös mókában is részük lehet a játékos kedvűeknek. A nap fénypontja a minidisco, ahol a gyerkőcök klassz zenére bugizhatnak az animátorokkal.

A különböző versenyek, bajnokságok résztvevői oklevélben, a győztesek díjazásban részesülnek.

Hogy mikor?

Június végétől a Diási Játékstrandon naponta, míg a Gyenesi Lidóstrandon szombatonként.

Fentieken túl idén is Mozdulj Balaton! helyszín a Diási Játékstrand és a Gyenesi Lidóstrand is, melynek keretében sportversenyek kerülnek megrendezésre szombatonként, azaz július 3., 10., 17., 24., 31., augusztus 7., 14. és 21. időpontokban.

Az animációs programokon való részvétel ingyenes, a strandbelépő ára tartalmazza.

A strandok védettségi igazolványtól függetlenül látogathatók.

Gyenesdiás turisztikai kínálatáról www.gyenesdias.info.hu, és a facebook.com/Gyenesdias is közöl információkat.