Újabb ötezer szájmaszkot vásárolt Siófok: mától bírságolhatnak a hiányában

Újabb ötezer szájmaszkot vásárolt Siófok – jelentette be dr. Lengyel Róbert polgármester pénteki Facebook-videójában. A maszkokat polgárőrök és városőrök osztják a városbéli üzleteknél. Egyszer használatosak, de két textil közötti vasalással (forró vasalóval) többször használatossá tehetők. Szombattól bírságolhatják azt, aki maszk nélkül lép be üzletbe, hivatalba, szolgáltatókhoz.

 

Szájmaszk hiányában egy szájat és orrot eltakaró kendő, vagy sál is elegendő.

Dr. Nagy Gábor alpolgármester saját pénzén szintén vásárolt ötezer szájmaszkot, ezeket főként a választókerületében, Kilitiben osztja szét.

A pénteki tájékoztató szerint jelenleg 32 fő van Siófokon hatósági házi karanténban, 53 főről gondoskodik az önkormányzat házi segítségnyújtás keretében és 115 idős siófoki lakos gyógyszerbeszerzésében és bevásárlásában segít. Somogy megyében 12 fertőzöttet tartanak nyilván, települési adatokat nem közölnek az illetékesek.

A háziorvosok jelezték: továbbra is híján vannak megfelelő védőeszközöknek; elsősorban Ffp 2-es és Ffp3-as szájmaszkra volna szükségük.

 

Sok a felajánlás, továbbiakat is várnak

Nagyon sok felajánlás érkezik az önkormányzathoz (élelmiszer, személygépkocsi, készpénz, fertőtlenítőszer). Gyarapszik az önkormányzat korábban nyitott veszélyhelyzeti pénzügyi alapja is. Ebbe a Becsülettel Siófokért Egyesület frakciójának tagjai ma félmillió forintot fizetnek be. A fideszes képviselők azt jelezték a Facebook-on: a rendkívüli helyzet idejére lemondanak tiszteletdíjukról, felajánlva a kórház, a mentők javára.

Aki élelmiszert, fertőtlenítőszert, stb. ajánlana fel, az 8-12 között itt teheti meg:

06-20/384-40-85, 06 -20/388-29-91

e-mail: markus.timea@siofok.hu, siofokponthu@gmail.com