Újabb másfél milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék Magyarországon (MTI)

Újabb másfél milliárd forintból újulhatnak meg bölcsődék Magyarországon a Pénzügyminisztérium bölcsődei fejlesztési programjában. A támogatásra olyan önkormányzatok pályázhatnak, amelyek az általuk fenntartott bölcsődéket fejleszteni szeretnék és új helyeket alakítanának ki.

 

A Pénzügyminisztérium és a családokért felelős tárca nélküli miniszter keddi közös, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázat elbírálásakor előnyt élvez, ha a pályázó a bölcsőde létrehozását környezetbarát, gazdaságos, energiahatékonynak minősülő alternatív megoldással tervezi. A pályázatokat december 1-ig lehet benyújtani.

A pályázat keretében 2019 óta 52 településen újultak meg bölcsődék és mini bölcsődék 5,3 milliárd forint kormányzati támogatásból.
A közleményben kitértek arra is: a kormány családpolitikájának továbbra is lényeges célja, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és hozzájáruljon a gyermeknevelés költségeihez. Ezt biztosítják a családi adókedvezmények, a bővülő családtámogatás, az otthonteremtés támogatása és a bölcsődei férőhelyek számának növelése is – írták.

Hozzáfűzték: az elmúlt 10 évben 60 százalékkal nőtt a bölcsődei férőhelyek száma.

A pályázat a kormany.hu oldalon érhető el.