Újabb balatoni települések kapnak ingyen WiFi-t (media1 /hirbalaton.hu)

Újabb 1780 európai, és köztük 142 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű, európai uniós finanszírozási program keretében – jelentette be a napokban az Európai Bizottság. A Balaton parti települések közül is több helyütt megkezdődhet a hálózat kiépítése. 

A brüsszeli testület múlt héten hirdette ki a WiFi4EU programjának harmadik – idén szeptemberében közzétett – pályázati felhívásának eredményét, ebben a körben a több mint 11 ezer pályázó település közül 1780-at választottak ki – tudósított a media1.hu.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

A Balaton parti települések közül most több helyen, köztük Siófokon, Zamárdiban, Balatonmáriafürdőn, Alsóörsön, Ábrahámhegyen, Balatonbogláron kezdődhet meg a hálózat telepítése emellett Tapolcán is megkezdődhet az ingyen WiFi szórása.

Korábban a program első fázisának keretében a nyertes 91 magyar település között Balaton környékiek is voltak találhatók, mint például Ádánd, Balatonberény, Balatonkenese, Marcali, Nyim, Zalakaros.