Új vizekre evezett a Balaton Regatta (veol.hu)

Százharmincas nevezői létszámmal négy futamban rendezték meg a XVIII. Balaton Regattát.  Tökéletes evezős idő fogadta péntek délelőtt a mezőnyt, mely a verseny közel húszéves történetében először gyűlt össze Balatonalmádiban.

 

A szép hagyományra és az új helyszín szerepére Kocsis László, a Pannon Egyetem rektorhelyettese is rámutatott ünnepi beszédében, majd biztosította az evezősöket, hogy az elkövetkezendő években is számolhatnak a Balatonalmádi-Keszthely etappal.

Így versenyeztek a XVIII. Balaton Regattán (fotók: veol.hu)
Edvy László, a Pannon Egyetem Testnevelési és Sport Intézet vezetője is a verseny tradíciója mellett a fontos újításokat emelte ki. – Még Gál Zoltán rektor úr idejében indult el a Balaton Regatta azzal a céllal, hogy összekovácsolja a keszthelyi és a veszprémi kampusz tanulóit. Aztán az idők folyamán, ahogy változott az egyetem hallgatói létszám, hol nagyobb, hol kisebb érdeklődés volt a versenyre, de szerencsére a lendület töretlen maradt. Idén nemcsak a rajt helyszíne újdonság, hanem az is, hogy nem kampuszok, hanem karok közötti versenyt hirdettünk. Továbbá nem csak a jelenlegi hallgatókra, hanem a volt diákokra, kollégákra és a Veszprémi Egyetemi Sportklub szakosztályainak versenyzőire, így például atlétákra, kosarasokra, labdarúgókra és a legkisebb evezősökre is gondoltunk a futamok kiírásakor – árulta el Edvy László, a Balaton Regatta egyik fő szervezője.

A karok közötti versenyben végül a Georgikon nyert, megelőzve a mérnöki kart és a műszaki informatika kart. Az öregdiákoknál a keszthelyiek nyertek a veszprémiek előtt. Az oktatói-dolgozói futamban a Pannon Veszprém nyert a Keszthely előtt. A sportolói távon a VLS Veszprém focistái bizonyultak a leggyorsabbnak, másodikként futottak be a VESC atlétái, a harmadik helyet pedig az NB I/B-s kosárlabda-alakulat szerezte meg – a veol.hu beszámolója szerint.