Új utcaseprő gép járja Keszthely utcáit (zaol.hu)

A vásárlásra az önkormányzat, polgármesteri javaslatra, 12 millió forintot fordított, a speciális eszköz Németországból érkezett. A zaol.hu információi szerint  a fedezetet nagyrészt az a keret biztosítja, amelyet eredetileg új polgármesteri autóra szántak, de a Covid miatt kialakult gazdasági helyzetben, a veszélyhelyzet idején, lemondtak erről a beszerzésről.

Nagy Bálint polgármester úgy fogalmazott, bár nehéz idők járnak, és fajsúlyos intézkedéseket kellett hozni az elmúlt bő fél évben, amelyek sorában fontos elem a költségcsökkentés, ezért számos tervezett beszerzést elhalasztottak, de vannak olyan megoldandó helyzetek, amelyek nem tűrnek halasztást.

Az egyik kiemelt stratégiai pont Keszthely arculata – szögezte le a városvezető –, ami az itt élők és az ide látogató turisták miatt egyaránt fontos. Az előző utcaseprő gépet már többet kellett javítani, mint amennyi időt munkában tölthetett, ezért szükségessé vált a pótlása. Az új jármű Keszthely belterületén tisztítja majd a közterületeket, meghatározott ütemterv szerint – tette hozzá.

Horváth Ferenc, a Gesz zöldterületi csoportvezetője hozzátette, a járművet főleg a hajnali és az esti órákban vetik majd be, mivel napközben sok helyen autók parkolnak, s miután az út szélét takarítják a szerkezettel, máskor a munka akadályokba ütközne.
Érdekesség, hogy az utcaseprő gép jobbkormányos, ami a padkák tisztításakor kifejezetten hasznos, a sofőrt segítő tulajdonság.