Új utat kap Veszprém egyre bővülő sportközpontja (magyarepitok.hu)

A 82-es és a 8-as főút között létrejövő kétsávos út az épülő uszoda és jégcsarnok, valamint a bővülő Veszprém Aréna megközelítését biztosítja majd.

Veszprémben elkezdődhet a 8-as és a 82-es utakat összekötő út tervezése, miután a beruházó NIF Zrt. kihirdette a tervezői közbeszerzés nyertesét – írja a magyarepitok.hu.  A feladatokat a Speciálterv Építőmérnöki Kft. végezheti el, többek közt az engedélyezési tervet és a kiviteli tervet elkészítve, továbbá a szükséges engedélyeket megszerezve.

Az új út a korábbi sajtóhírek szerint a városi szabadidő- és sportközpontot szolgálja majd ki. Porga Gyula polgármester korábban elmondta, a két főút összekötése azért fontos a városnak, mert az épülő uszodával és jégcsarnokkal, valamint a Veszprém Aréna bővítésével új szabadidő- és sportközpont jön létre, melynek biztosítani kell a közúti megközelítését.

A most közzétett hirdetményből kiderül, hogy kb. 1,1 kilométeres kétsávos út épül ki, két szintbeni csomóponttal. A déli végpontja a négysávos fejlesztést kapó 8-as főúton a tervezett Budapest úti különszintű csomópont lesz, míg az északi végpontját a 82-es főúton a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetnél meglévő szintbeni csomópont adja.