Új társelnököt választottak a Balatoni Szövetségben (sonline.hu)

Elnökségi ülést és közgyűlést tartott a Balatoni Szövetség szerdán Siófokon. Új társelnöknek Manninger Jenőt, Keszthely polgármesterét választották, a más megbízatása miatt tisztségéről korábban lemondott Nagy Bálint, Keszthely előző polgármestere helyett. 

 

Lombár Gábor elnök, Balatonfenyves polgármestere a sonline.hu-nak elmondta: elfogadták a Balaton-díjra jelöltek névsorát, akiknek a jutalmat a jövő év elején adják át.

Meghallgattuk a szúnyoggyérítéssel foglalkozó szakértői csoport tájékoztatóját az irtás módjáról és várható változásairól – mondta Lombár Gábor. A vérszívókat idén háromszor gyérítették a tó körül. Jól dolgoztak a szakemberek, ezt mutatják a visszajelzések is.

Lombár Gábor kiemelte, módosítottak a szervezeti működési és az alapszabályzaton, valamint új társelnököt választottak. A szövetség tagjai Manninger Jenőnek, Keszthely polgármesterének szavaztak bizalmat. Az ülésen a vízi polgárőrség tevékenységéről is szó esett.

Érdemes támogatni a szervezetet, ugyanis a Vízügyi Igazgatósággal közösen nekifogtak annak, hogy az alacsony vízszint miatt a Balatonban jól látható, engedély nélkül levert cölöpöket és karókat eltávolítják – tette hozzá a Balatoni Szövetség elnöke.