Új szakaszok készülnek a Budapest–Balaton kerékpárúton (veol.hu)

Folytatódik a Balatoni Bringakör felújítása, valamint több szakasza is megépül idén a Budapest–Balaton kerékpárútnak – tájékoztatta a veol.hu-t a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A fővárost a Balatonnal összekötő kerékpárút több Pest és Fejér megyei szakaszán kezdődtek meg a kivitelezési munkálatok tavaly, és a nem engedélyköteles szakaszok egy része el is készült. Megkezdődött a 710-es főút–Balatonakarattya közötti szakasz tervezése is, valamint idén újabb Fejér megyei szakaszokon, továbbá a Polgárdi–710-es főút között év elején elindulhat a kivitelezés a szerződések megkötése után.

A NIF Zrt. közölte, 2020 őszétől folytatódott a Balatoni Bringakör komplex felújítása. Ennek keretében idén nyárig Balatonlelle és Balatonakarattya között befejeződnek a munkálatok. Idén folytatódik a bringakör további szakaszainak tervezése. A már rendelkezésre álló tervek alapján tavasszal megkezdődhet a kivitelezés a Tihany és Örvényes közötti mintegy 3,3 kilométer hosszú szakaszon.

Szintén megkezdődnek a munkák 2021-ben a Balatonkenese és Balatonfűzfő közötti 4,2 kilométeren, és további önkormányzati utcákat érintő részeken: a Balaton északi partján Balatonkenesétől Gyenesdiásig a lakóutcákon vezetett szakaszokon is felújítják a meglévő burkolatot és a forgalomtechnikai elemeket. A fejlesztések az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában uniós és hazai forrásból készülnek el – írja a veol.hu.