Új rendelet lépett életbe Siófokon – ez érinti az éjszakai életet (sonline.hu)

Július 1-től már csak többször használatos repohárban lehet kiszolgálni a vendégeket Siófokon éjfél után. A repohár 500 forintba kerül, amelynek árát “zseton” formájában kapunk vissza.

 

Július 1-től kezdődően a siófoki Balaton-part frekventált negyedében csak többször használatos, „betétdíjas” repohárban szolgálhatják ki az italokat azok a vendéglátóhelyek, amelyek éjfél után is nyitva szeretnének tartani. A siófoki képviselő-testület egy korábbi döntése értelmében azok a vendéglátóhelyek, amelyek az Indóház utca, Kinizsi utca, Sió csatorna és a Balaton által körülhatárolt területen működnek, csak akkor maradhatnak nyitva éjfél és hajnali 4 óra között, ha megfelelnek a rendelet előírásának, melyek közül az egyik a repoharak használata – írja a sonline.hu.

Az új szabályozás szerint a repohár – amelyet július 1-től vezettek be – 500 forintba kerül. Ha a vendég visszaviszi a poharat nem kapja vissza a kifizetett összeget, hanem egy zsetont kap cserébe, amelyet a következő alkalommal ingyenes repohárra válthat be. Ez az intézkedés azokat a helyeket érinti, ahol eddig műanyag pohárban szolgálták fel az italokat.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere az intézkedés szükségességét a döntés előtt  a környezettudatosság erősítése és a családbarát város koncepciójának támogatásával indokolta korábban. A Somogy Megyei Kormányhivatal jogszabályellenesnek találta a rendeletet, de az önkormányzat bírósághoz fordult az ügyben, végül a Törvényszék a városnak adott igazat.