Új parkolórendszer Fonyódon (fonyod.hu)

Új parkolórendszer használatára állt át a parkolókat  üzemeltető Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft. A rendszer bevezetésével egyidőben megszűnt a Fonyód Kártyával igénybe vehető parkolási kedvezmény a Hunyadi utcában – tájékoztat honlapján a város.

 

Amint a parkolóőr észleli, hogy a parkolóban álló gépjármű nem rendelkezik érvényes parkolási díjfizetési igazolással, a műholdas GPS adatokat is rögzítő mobil eszközök segítségével 5 db fotót készít a gépjárműről, amely fotókon jól azonosítható a gépjármű rendszáma, típusa, színe és az érvénytelen parkolójegy vagy a parkolójegy hiánya.

A megállapított fizetési kötelezettségről mobil nyomtató segítségével fizetési felszólítást nyomtat, amelyet elhelyez a gépjármű szélvédőjén. A parkolóőr által használt mobil eszközök folyamatos online kapcsolatban vannak a Városüzemeltetés székhelyén elhelyezett szerverrel, amelyen a rögzített adatok tárolása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik- olvasható a fonyod.hu-n.