Új játékokat adtak át a balatonfűzfői óvodaudvaron (veol.hu)

Két vegyes korú csoportban 50 kisgyermek óvodai oktatását végzik a Szivárvány óvodában. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően, az udvaron ötmillió forint értékben három új játékot adhattak át. Ezentúl egy összetett négyoldalú mászóka, egy körforgó és egy többfunkciós egytornyú vár is szolgálja majd a fűzfői gyerekeket.

Magyar Falu programból nyert az önkormányzat ötmillió forintot, ennyiből újíthattuk fel a Szivárvány Óvoda játszóterét.

-idézi a veol.hu Szanyi Szilvia polgármestert. A Magyar Falu program egy másik pályázatán magának az óvodának a felújítására is nyújtottak be pályázatot, ennek eredményét még várják – tette hozzá.

Nagyon fontosok nekünk ezek a pályázatok, hiszen telt házzal működnek óvodáink, színvonalas az oktatás, a környékből is szívesen hoznak hozzánk gyerekeket. Az elmúlt évben mindhárom fűzfői óvoda állapotfelmérése megtörtént, elég rossz állapotban vannak. Itt cserélni kell a tetőt, a nyílászárókat, és belső átalakításokat kell végezni. A tobruki óvoda felújítására egy belügyminisztériumi pályázaton már nyert az önkormányzat

– mondta el Szanyi Szilvia polgármester. Salamon Tamásné intézményvezető arról beszélt, hogy a most átadott nagy fejlesztő játékok hiányoztak eddig az udvarról. Mind a mozgás, mind a képességfejlesztéshez hozzájárulnak majd.

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője szerint Balatonfűzfő sokat fejlődött az elmúlt évben. Felidézte: amikor megkereste a polgármester, jó szívvel állt a program mögé, hiszen az óvodák és a játszó eszközök fejlesztése nagyon fontos. A magyar jövő záloga a gyermek – tette hozzá.