Új attrakciókkal várja az alsóörsi és füredi strand a fürdőzőket (veol.hu)

A kedvelt északi-parti városi strandok nyitottak ki, köztük a füredi és az alsóörsi, számos újdonságot kínálva a szezonra.

Ingyenes gyermekanimációval is készülnek a szezonra

Alsóörsön az elmúlt hétvégén nyitott ki hivatalosan a strand, de a jó idő miatt már korábban helyükre kerültek a vízben a lejárók, és saját felelősségükre használhatták a strandot a látogatók. Nyitva volt a mosdó és jó néhány büfé is várta a vendégeket – mondta el Hebling Zsolt polgármester, aki arról is beszámolt, hogy nem emelkedett a belépőjegyek ára. Történtek fejlesztések is a tavasszal. Az egyik látványos változás az, hogy térköves burkolatot kapott a pavilonsor előtti terület, és füvesítettek is. Kulturált feltételeket teremtettek a vendégfogadásra, ami nagyon jó visszhangot kapott. A másik fontos változás, hogy a tavaly átadott gyermekjátszótér fölé színes árnyékolókat, napvitorlákat helyeztek el. A strandszínház keretében a Pannon Várszínház két alkalommal tart majd előadást felnőtteknek, és ötször a gyerekeknek a nyáron, illetve a szokásos ingyenes gyermekanimációval is készül a strand a szezonra.

A Kisfaludy strandon a régi medence helyére csúszda épült

Balatonfüreden már a pünkösdi hétvége óta fizetni kell a strandok használatáért. Egyelőre a tavalyi árak érvényesek, de június közepétől egy kisebb – 8 százalékos – áremelésre lehet számítani. Ágoston Ferenc üzemeltetési vezetőtől megtudtuk, hogy a város két nagy strandján jelentős fejlesztés is történt. A Kisfaludy strandon a régi medence helyére csúszda épült, és ezentúl szabadtéri fitneszpark is szolgálja az edzeni vágyókat. Az Esterházy strandon új térfigyelő kamerák szolgálják a biztonságot, és új bankkártyás jegyautomata segíti a gyorsabb bejutást. Ezen a strandon is létesítettek fitneszparkot, újabb területeken biztosítanak árnyékot napvitorlák, és a játszótér gumiburkolata is megújult. A strand élményfürdőjénél a legkisebbeknek szóló csúszdás-vizes játszóteret is kialakítottak. A strandokon nyilvános wifihálózathoz lehet csatlakozni. A fenntartó rendelkezik a hínárvágáshoz szükséges géppel, így Balatonfüred strandjain a hínármentesítés folyamatos – írja a veol.hu.