Tűz ütött ki a földvári tv-stúdióban (sonline.hu)

Tűz ütött ki vasárnap a Kistérségi Televízió Földvári Stúdiójában: vélhetően elektromos zárlat okozta a bajt, a műszaki berendezések csaknem 90 százaléka megsemmisült – írja a sonline.hu. A siófoki hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. A lángok nem terjedtek át a szomszédos helyiségekbe, személyi sérülés sem történt.

A földvári tv-stúdió több mint 21 éve egy négylakásos Ady Endre utcai épületben működik. Elek Dezső stúdióvezető  közölte: feltételezhetően a mobilklíma meghibásodása okozta a tüzet. A vezérlő műszaki berendezéseinek csaknem 90 százaléka vált a lángok martalékává, így a tv- és számítógépes monitorokon kívül az egész kábelhálózat és a műsorszolgáltatáshoz szükséges felszerelések is. Becslések szerint a kár közel tízmillió forint, s a helyreállítási munkálatokat megkezdték. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint a siófoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd megszüntették a lángokat. Az egységek átvizsgálták az épület összes lakását.

– A kistérségi televízió három stúdiója közül a szóládi fogadja a balatonföldvári műsorkészítést, s a műsor továbbítása is onnan történik – tudta meg a sonline.hu  Elek Dezsőtől. –Az adás átmenetileg csak az interneten látható, s a műsorszolgáltatás előreláthatóan a héten helyreáll a kábelhálózaton.