Keszthelyi Sporthorgász Centrum: túravezetővel a balatoni halak nyomában

Újdonsággal rukkolt elő a keszthelyi Balatoni Sporthorgász Centrum a napokban: már vezetett horgásztúrákkal is segítik a helyismerettel nem rendelkező pecásokat. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tavaly megnyitott, 64 férőhelyes komplexumában a szálláshoz egy felszerelt, elektromos csónak is jár. A legtöbb pecás által áhított, 1500 méteren túli süllőzőhelyek eléréséhez pedig a tavaszi és őszi horgászszezonban az egyébként halőrzési célokat szolgáló hajókat is igénybe lehet venni hajó- és horgászvezetővel – a centrum közösségi oldalának tájékoztatása szerint.

A centrum horgásztúráztatásra is bevethető hajói, mögöttük az apartmanházak (Fotó: Facebook/Akvárium Apartmanházak)

Mint arról korábban fotókkal is beszámoltunk, egy háromlépcsős beruházás első elemeként adták át tavaly az Akvárium Apartmanházakat a társaság egykori halásztelepének helyén. Idén májusban megújult a komplexumhoz kapcsolódó kikötő is. A projekt utolsó szakasza lesz a területen található földfelszíni jégverem felújítása, benne halászattörténeti kiállítással és óriás édesvízi akváriumokkal.

A komplexum közösségi oldalán azt hirdetik, hogy klasszikus nádi pontyozásra, keszegezésre, pergető, ragadozóhalas horgászatra is lehetőség nyílik a környéken.

Mire jó a horgásztúra?

Bár a horgászfogást nem tudják garantálni, képzett horgászvezető igyekszik a szaktudásával elősegíteni, hogy a pecatúra maradandó élmény legyen a vendégnek. Akár a felszerelés használatával kapcsolatos tanácsokkal is ellátják a kezdő horgászokat, de azok is segítséget kapnak, akik gyakorlott horgászok, ám helyismerettel nem rendelkeznek.

A komplexum bárki számára hozzáférhető. A többi hasonló szálláshelytől abban különbözik, hogy igénybe lehet venni kifejezetten horgászok igényeit kielégítő szolgáltatások is. Egyebek közt helyben megvehető a területi jegy, van halpucoló helyiség, horgásztároló, és lehetőség a zsákmány elkészítésére.