Túlnyomóan felhős, nyirkos időt hoz a hétvége (Időkép.hu)

Ködös, felhős időre van kilátás a következő napokban, de azért a nap is előbújik – az Időkép előrejelezése szerint.

Szombaton a sűrű köd több helyen csak lassan oszlik fel. Napközben sok felhő lesz felettünk, néhol kisebb eső, északnyugaton záporok kialakulhatnak. A felhőzet felszakadozására, hosszabb napos időszakokra leginkább a szelesebb nyugati tájakon készülhetünk. A Dunántúl északi felén lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél. Délután 2 és 10 fok között alakulhat a hőmérséklet. A szelesebb, naposabb északnyugati tájakon mérhetjük a magasabb értékeket.

Vasárnap főként a Dunától keletre fekvő tájakon ragadhat be tartósan a rétegfelhőzet és a köd, miközben a Dunántúlon hosszabb napos időszakok lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, a felhős tájakon néhol alakulhat ki kisebb eső, szitálás, eleinte esetleg ónos szitálás. Gyenge lesz az északias szél. Hajnalban -3, +4, délután 3-9 fokot mérhetünk.

Hétfőn a reggeli köd és rétegfelhőzet ismét nagy területen ragadhat be. Gyenge eső, szitálás néhol előfordulhat. Hosszabb-rövidebb napos időszakok előreláthatólag keleten, délkeleten lehetnek. A Dunántúl északi felén élénk, néhol erős lehet a déli-délkeleti szél. Hajnalban -3, +3 fok várható. A csúcshőmérséklet 3 és 8 fok között alakulhat.

Kedden a nyugati tájakat leszámítva hosszabb napos időszakokra van kilátás. Számottevő csapadék nem valószínű. A keleties szelet a Dunántúlon kísérhetik élénk lökések. Hajnalban a derült keleti tájakon -5 fok köré hűlhet le a levegő, napközben pedig 2-8 fokra van kilátás.

További részletek az Időkép.hu oldalon.