Túl vannak egy sikeres éven, de sok még a feladat Sümegen (veol.hu)

 A polgármester szerint sikeres időszakot tudhat maga mögött Sümeg, és számos fejlesztés várható idén is a városban. Végh László a veol.hu munkatársának beszélt a település elmúlt éveiről és a jövőbeni tervekről.

– Városunk közbiztonsági helyzete évek óta stabil, köszönet érte a Sümegi Rendőrkapitányság és a polgárőrség állományának. Minden intézményünk biztonságosan működik, kiszámíthatóan áll a lakosság szolgálatában. Iskoláinknak az állam a fenntartója, mégis a mi intézményeink maradnak, és számíthatnak ránk. Amint önkormányzatunkra a rászoruló családok is. Az elmúlt ciklusban uniós forrásokból több mint hárommilliárd forint támogatáshoz jutott Sümeg. Ennek köszönhetően több olyan fejlesztéssel gyarapodtunk, melyet már birtokukba vehettünk. A Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde épülete külsőleg és belülről is megújult, a gyerekek korszerű intézménybe járhatnak. A cél a kisgyermekek ellátásában nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztése, az óvodai bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés minőségi javítása volt. Az óvoda területén készül az új bölcsőde épülete. A Vásári forgatag pályázatunkon megvalósult a piactér rekonstrukciója. Teljesen megújult a fedett árusító tér, a vizesblokk, a tér világítása és új térkő burkolatot építettünk ki. A Belügyminisztérium támogatásával megtörtént a Kövesdomb utca aszfaltozása, bízom benne, hogy az útfelújítással jelentősen tudtunk az ott lakók életkörülményein javítani – mondta a polgármester. Hozzátette, hogy mivel minden ember alapvető elvárása a munka, annak megbecsülése és hogy a munkája által családja számára biztonságot tudjon teremteni, ezért a Fejlesztés az Ipari Parkban pályázat keretében átadták az inkubátorházat a hozzá kapcsolódó csarnoképülettel, kiszolgálólétesítményekkel. A közel 600 négyzetméter összterületű inkubátorházban irodákat, tárgyalókat, szociális helyiségeket, konferenciatermet és az üzemeltetéshez szükséges helyiségeket alakítottak ki, kedvező körülményeket biztosítva ahhoz, hogy új befektetőket, vállalkozókat vonzzanak, megvalósuljon a munkahelyteremtő fejlesztés.

Ugrásszerű a közlekedési fejlődés. Az Árpád és a Petőfi utcában elkészült a csapadékvíz-elvezetés, megkezdődött az árkok lefedése, parkolók kialakítása, és ezzel együtt a körforgalom létrehozása. Létrejött az új egészségügyi városnegyed, mely az önkormányzat kiemelt terve volt, hiszen a Járóbeteg Szakellátó Központ és az orvosi ügyelet már ott működött – írja a veol.hu.

A cikk folytatása itt található.