Túl a százezren – a földvári kilátó ünnepe

Százezredik látogatóját köszöntötte kedden a Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó Balatonföldváron. A város polgármestere ajándékkal köszöntötte a szerencsés családot, akik Budapesten élnek, most  Földváron nyaralnak. A településen öt évvel ezelőtt jártak és akkor megfogadták, visszatérnek – számolt be a város önkormányzata.

(fotó: balatonfoldvar.info.hu)

 

A Hajózástörténeti Látogatóközpont több a magyar tengerre egyedülálló kilátást biztosító épületnél, hiszen programlehetőséget biztosít a látogatóknak a nyári szezonon kívül a tavaszi, az őszi és téli időszakban is. Az egyetlen olyan kilátó a tó körül, mely a fogyatékossággal élő emberek számára is elérhető, könnyen megközelíthető, hiszen az egész épület akadálymentesített.

A Hajózástörténeti Látogatóközpont-kilátó 2016. július elsején 14 órakor nyitotta meg kapuit. A Magasparton található hajó alakú épület sokak kedvence lett a balatoni látnivalók közül az elmúlt két év alatt. A nyitást nagy várakozás előzte meg, hiszen a település fennállásának addigi legnagyobb pályázati forrását nyerte el a beruházás megvalósításához, közel 500 millió forintot.