Trófeaszemlét tartott a vadásztársaság Kővágóörsön (veol.hu)

A Csobánc Földtulajdonosi Vadásztársaság trófeaszemlét rendezett vasárnap Kővágóörsön. A korábbi évekhez képest viszonylag korán megtartották a szemlét, így az érdeklődők mind a 45 trófeát szemügyre vehették a művelődési ház udvarán.

A szabadtéri rendezvényre az elejtőket, a vadásztársaság tagjait és pártolótagjait is meginvitálták a szervezők, de a járványhelyzet miatt, idén vendégeket nem hívtak. A megnyitón közreműködtek a Bakony Vadászkürt Egylet tagjai – tudósít a veol.hu.

Baracskay Lajos a vadásztársaság elnöke elmondta, hogy szeptember 28-áig teljesítették a tervezett keretet, sőt plusz 10 százalékkal felül is múlták azt.

A bőgés jó volt és a területről is egyenletes eloszlásban kerültek terítékre a bikák. Szeptemberben szép számmal érkeztek vendégeik, sok volt a magyar vadász, és a külföldiek közül is csak azok a vendégek hiányoztak, akik a vírushelyzet miatt, maguk döntöttek úgy, hogy nem idén nem jönnek el vadászni.

A trófeák esetében 40 százalék feletti volt az érmesek aránya. A 17 díjazott trófeából kilenc kapott ezüst, míg nyolc bronzérmet, ami az elnök szerint nagyon jó eredménynek számít. A trófeasúlyok is jól alakultak, hiszen 6,4 kilogramm volt az átlagsúly.

A két legnagyobb trófea pedig egyaránt 9,47 kilót nyomott.
Idén öt trófea súlya haladta meg a kilenc kilogrammot, míg a korábbi években általában ez csak kettőről volt elmondható. Az elnök kitért arra is, hogy a kiállított trófeák között van legalább öt olyan, amely igazán kedvére való, és természetesen szerepel a mustrán néhány parádésan alakult, kuriózumnak számító trófea is.