Traffiboxok a Balatonnál: lekapcsolják a gyorshajtókat (veol.hu)

Traffiboxokat adtak át Alsóörsön a 71-es számú főút–Szerdahelyi út kereszteződésében, valamint Balatonakaliban a 71-es főút–Hokuli utca kereszteződésében szerdán – írja a veol.hu.

Az átadásokon elhangzott, egyre több település vezetősége fektet kiemelt hangsúlyt a baleset-megelőzésre.

A sebességet helytelenül megválasztó járművezetők kiszűrése érdekében a közelmúltban a várpalotai önkormányzat telepített új berendezést a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésével. A további telepítések a Balaton-parton folytatódtak.

A Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Veszprém Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottsággal és Alsóörs önkormányzatával együttműködve Alsóörsön a 71-es számú főút és a Szerdahelyi út kereszteződésében adott át ünnepélyes keretek között egy újabb traffiboxot. Méltatta a berendezést Anda György ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Jamrik Péter, a BFT kabinetelnöke és Polgárdy Imre, a Veszprém vármegyei közgyűlés elnöke. Az ünnepélyes átadón jelen volt Vancsura Miklós alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere is.

Balatonakaliban, a 71-es számú főút és a Hokuli utca kereszteződésében is átadtak egy traffiboxot, mely szintén a BFT támogatásával valósult meg. A megjelentek elmondták továbbá, cél, hogy biztonságosabb legyen a települések közlekedése, és a rendőrség közreműködésével kiszűrjék, valamint felelősségre is vonják a gyorshajtókat.