Továbbra is három hivatalos kutyabarát strand van a Balatonnál (welovebalaton.hu)

A Kutyabarát.hu kiadta idei térképét Magyarország hivatalos kutyás fürdetőhelyeiről.

„Örömmel tapasztaljuk, hogy a kutyatartók számára egyre nagyobb jelentőséggel bír a kedvenceikkel együtt töltött minőségi idő. Többségük a nyaralás és a hétvégi kiruccanások során sem szeretne lemondani a négylábú családtag társaságáról, az embereknek fenntartott strandokra azonban nem szabad kutyát bevinni”

– hangsúlyozta Máté Krisztián, a kutyabarathelyek.hu társalapítója közleményükben melyet a welovebalaton.hu idézett.

Mint írják, a kutyabarát fürdetőhelyek iránti megnövekedett igényt jelzi, hogy egyre több strand nyit a kutyás vendégek felé, és segítséget kérnek a kutyás szolgáltatások kialakításához.

Az országos térképre – ahogyan 2023-ban is – három balatoni kutyás fürdetőhely került fel: a fonyódi kutyastrand, a balatonföldvári kutyastrand, valamint a keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert.

”Fontos, hogy a kutyás fürdetőhelyek házirendjét és szabályait be kell tartanunk, így például csak féregtelenített, a megfelelő oltásokkal és chippel ellátott kutya használhatja a vízpartot. Beteg, sérült vagy éppen tüzelő állattal a kutyás strandok nem látogathatóak. Arra is oda kell figyelnünk, hogy jelenlétünkkel a többi kutyát és gazdáikat ne zavarjuk, ahogyan a vízpartok természetes élővilágát sem”

– tette hozzá Hornyák-Schmidt Zsófia, a kutyabarathelyek.hu társalapítója.