Tovább erősítenék az együttműködést a vízimentők a strandüzemeltetőkkel (vizimentok.hu)

Közös konzultációt tartott a strandüzemeltetőkkel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. A találkozó célja az volt, hogy minden érintettnek bemutassák azt a komplex rendszert, amelyet a VMSZ biztosít. Emellett a szervezet tovább erősítené a kapcsolatot az üzemeltetőkkel, és még aktívabbá tenné a kommunikációt. 

(Fotó: VMSZ)

A Keszthelyi Yacht Kikötőben tartott konzultáción olyan fontos kérdéseket jártak körül, mint például, hogy lesz-e elegendő képzett munkaerő 2020 nyarán, vagy, hogy egy saját alkalmazásban álló vízimentő helyett miért éri meg jobban a VMSZ vízimentőit választani.

Azt, hogy milyen előnyökkel jár az üzemeltetőnek, ha a VMSZ-szel szerződik és mennyivel többet kap ezáltal (egy komplex szolgáltatási csomagot!), mintha direkt alkalmazna vízimentőt, egy szemléletes táblázaton keresztül mutatták be a résztvevőknek.

A beszélgetés egyik eleme a 2020. január 1-től érvényes szolgáltatási árak ismertetése volt. Fontosnak tartották elmondani az üzemeltetőknek, hogy pontosan mit is tartalmaznak a szolgáltatási díjak, mert ezek ismeretében érthetővé válik, hogy milyen tényezők befolyásolják az árak változását.

Szó esett az üzemeltetők által biztosított szállásokról is, mivel előfordult, hogy komoly minőségbeli problémák merültek fel egy-egy szállás kapcsán. Bagyó Sándor kihangsúlyozta, hogy mindannyiuk közös érdeke a jó együttműködés, melynek feltétele a folyamatos, oda-vissza történő kommunikáció. Amennyiben ez gördülékenyen tud működni, akkor egyesület hatékonyabban tud dolgozni, az üzemeltetők pedig magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani az általuk üzemeltetett strandokon.  Bagyó Sándor kiemelte:az együttműködést nem csak a VMSZ és a strandok között, hanem a strandoknak egymás között is célszerű lenne „erősíteni”. Azt javasolta az üzemeltetőknek, hogy bizonyos projektek megvalósításánál érdemes összefogniuk. Példaként hozta fel a mentőeszközök közös beszerzésének lehetőségét. Rávilágított arra, hogy sokkal költséghatékonyabb megoldás, ha több strand együttműködve, nagy tételben, közvetlenül a gyártótól vásárolja meg a mentőeszközöket (pl. mentőmellényeket), mintha minden strand külön-külön, kis tételben, kiskereskedelmi áron szerzi be ugyanazt az eszközt. Egy ilyen lépéssel mindenki jól járna. Az üzemeltetők azért, mert lényegesen alacsonyabb áron jutnának hozzá a mentőeszközökhöz, a vendégek pedig azért, mert olyan strandokon élvezhetnék a vizet, ahol megtalálhatóak a biztonságukat szolgáló mentőeszközök. Ezzel a javaslattal az összefogás erejére, annak pozitív hatásaira hívta fel a figyelmet.

A konzultáción bemutatták a MENTŐÖV PROGRAMOT, melynek célja megismertetni és tudatosítani a biztonságos vízhasználathoz szükséges információkat, ezzel is ösztönözve a fürdőzőket a felelős vízhasználatra – olvasható a vizimentok.hu oldalon megjelent beszámolóban.