Tovább bővül a fonyódi Vízisport Központ (fonyod.hu)

Víziturisztikai célú hálózathoz tartozó megállóhely víziturisztikai eszközökkel – ez a célja annak a beruházásnak, amelyre a fonyódi önkormányzat a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel alkotott konzorciummal nyert el uniós támogatást – a város honlapjának tájékoztatása szerint. Az eszközöket már beszerezték, a beruházást április végéig kell befejezni.

Megkezdődött a „Víziturisztikai célú hálózat, az ahhoz tartozó vízitúra megállóhelyek és víziturisztikai célú eszközök fenntartásáról és üzemeltetésről” (GINOP-7.1.2-15 kódszámú, Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése) szóló fejlesztés a Fonyód Város Önkormányzata, valamit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség konzorciumának köszönhetően.

A munkák és a projekt előkészítésében a VAGABUND Vitorlás Sportegyesület is részt vett, amely 3. éve aktív tagja a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek.

A kivitelező 2019. január 30-án vette át a területet, és április 30-án kell átadnia a beruházást. A fejlesztéshez kapcsolódó eszközpark már a szövetség rendelkezésére áll, amint a kivitelezés a végéhez ér, az eszközök is megérkeznek Fonyódra.

A tavaszi időszakban programsorozattal indul az új eszközök bemutatása, melyek között szerepel sárkányhajó, kajak, kenu, SUP és ezen eszközök különböző típusai, amelyek egy közel 100 m2-es csarnokban kapnak majd helyet.

– A minőségi turizmust nemcsak a szóban forgó fejlesztések, de a minisztérium és az MKKSZ másik közös projektje, a vízi megállóhelyek minősítését szolgáló lapátos védjegy-rendszer is jól szolgálja. A tervezett fejlesztésekkel hazánk egyik legsikeresebb sportágának tudjuk közösen erősíteni a tömegbázisát, ami bizonyára a versenysport szakembereinek, elsősorban az edzőknek is jó hír. A kajak-kenu népszerűsítésével ráadásul további fontos társadalmi célok érhetők el, pl. az edzettség és az egészséges életmód népszerűsítése, gyönyörű tájaink megismertetése – fejtette ki Dr. Ruszinkó Ádám.
(forrás: Vízisportközpont Fonyód)