Tobozszüretet tartanak a Folly Arborétumban

A Folly Arborétum és Borászat idén is megrendezi hagyományos tobozszüretét, amelynek során ezúttal az arborétum cédrusait és ciprusait szüretelik, vagyis ezekről a fákról gyűjtik be a tobozokat magfogás céljából. Az esemény időpontja november 19. szombat. 

A tobozok szüretelése minden évben egyedülálló élmény a Follyban, hiszen a fák magasak, a tobozok a legfelsőbb szinteken, az ágak végén nőnek, így speciális eszközökkel, illetve alpintechnikával szüretelhetők le – közölte az Arborétum.

A tobozok szedéséhez kapcsolódóan kiegészítő programokat is szervez az arborétum. A tobozszüret napján a kert tobozai és termései is kiállításra kerülnek, emellett a Folly munkatársai vezetett kerti sétán mesélnek az arborétum és fáinak történetéről.

Ezen a napon a Folly ajándéktobozokkal kedveskedik a látogatóknak, akik erdei fenyő, feketefenyő, himalájai selyemfenyő, atlaszcédrus és ciprus tobozok közül választhatnak majd. A csak erre a napra meghirdetett pecsétgyűjtésben résztvevő vendégek ajándék ciprusmagoncokat vihetnek haza magukkal.

Időpont: 2022. november 19., szombat (rossz idő esetén pótnap: 12.03., szombat)

Helyszín: Folly Arborétum és Borászat, 8257 Badacsonyörs, Kápolnavölgyi út 25.