Több Veszprém megyei településen is mikulásprogramokkal várják a gyerekeket (veol.hu)

Az adventre is hangolódhatunk a hétvégi programokon.

A veol.hu a Balaton északi partjáról gyűjtött Mikulás és adventi programokat:

Szombat – December 7.

Mikulásköszöntő

Tihany 16.00 óra: Mikulásköszöntő játszóház a Németh László Művelődési Ház (Magtár) emeletén.

Advent az Agórában

Veszprém 16-18 óra között kézműves foglalkozások, ünnepi inspirációk, karácsonyi vásár, 18 órakor Dervalics Róbert és Pingiczer Szilárd gyerekkoncertje.

Városi Mikulás nap

Tapolca Szombaton 15:00-tól a Csermák József Rendezvénycsarnokban, Tapolcán. Programok: légvárak, csúszdák, kézműves foglalkozás, falmászás, arcfestés, „hancúrka”, selfiecam. 15:15 Mézengúzok zenekar adventi koncertje, 16:10 Tapolcai Mazsorett és Zászlóforgató csoport műsora, 16:25 Aco Dance SE bemutatója,17:00 A Mikulás megérkezik a rendezvénycsarnokba.

 

 

 

Folyók, tavak, tengerek: családi hétvégék a Vaszary Galériában

Balatonfüred Alkotói szombatokon várják a családokat Balatonfüreden, a Vaszary Galéria alkotóműhelyében a Folyók, tavak, tengerek című kiállításhoz kapcsolódóan, hogy a megjelentek szakemberek irányításával, különböző technikákkal készítsenek képeket. A Vaszary Galéria tárlata a víz hétköznapi élethez kötődő kérdésköreiből válogat a 19. századi nemzetközi, döntően francia és magyar remekművek között. A realista festészet atyjaként számon tartott Gustave Courbet vagy a barbizoni iskola meghatározó mesterei, Jules Dupré és Charles-François Daubigny festményei mellett a hazai művészek, mint Benczúr Gyula, Csók István, Vaszary János, Mészöly Géza, Mednyánszky László, Munkácsy Mihály, Paál László és Szinyei Merse Pál műalkotásai is láthatóak. November 9. és 2020. február elseje között a szombati műhelymunkákon a tájfestést, a párás, ködös tengerképeket, a vízpartot, a halászbárkákat és vitorlásokat vizsgálva hozzák létre az alkotásokat. Az elkészült munkákat mindenki hazaviheti.

 

Mesemondó mesekuckó Füreden

Balatonfüred Tematikus mesedélelőttökre várják a gyermekeket Balatonfüreden, a Gyetvai-villában, az adventi hétvégeken szombatonként, ahol az apróságok kedves történeteket hallgathatnak egy bögre kakaó vagy egy pohár tea közben, és lehet majd színezni, kézműveskedni is. A szülőknek bemutatják az épületet, vagy máshol intézhetik dolgaikat, amíg a gyerekeket a mesekuckóban várják ünnepet idéző mesékkel, finomságokkal.

 

 

Vasárnap – December 8.

Advent Tihanyban

Tihany 17.00 óra: Advent második gyertyájának meggyújtása a Mádl Ferenc téren Közreműködnek a Visszhang Óvoda apróságai. A második gyertyát meggyújtja Mihályi Jeromos perjel.