Több sikeres pályázatot mondhat magáénak Rezi (TV Keszthely)

Megújult az óvoda és az iskola és a tavasszal a bölcsőde épületét is birtokba vehetik a gyerekek Reziben. A településen a járvány ellenére is sokat dolgoztak 2020-ban, a beruházások többsége pályázati forrásnak köszönhető. Ugyan a rendezvények többségét le kellett mondani, a nyáron lehetőség volt a táborokat megtartani. 2021-ben megépül a Borászati Hagyományok Háza, felújítják a ravatalozót és a szolgálati lakásokat is.

A járványhelyzet ellenére Reziben is számos beruházás zajlott az elmúlt évben. Az önkormányzat több pályázaton is sikeresen szerepelt, ezeknek köszönhetően valósult meg több fejlesztés. Így például teljes körűen felújították az óvoda épületét, a beruházás külső és belső fejlesztéseket is tartalmazott. A Magyar Falu Programnak köszönhetően sikerült játékokat beszerezni az intézmény udvarára. Az iskola épületének a felújítása is befejeződött tavaly, az oktatási intézmény az elmúlt tanévtől már a Csornai Premontrei Apátság és a Rezi Önkormányzat közös fenntartásában működik. A nyár folyamán programokat is sikerült szervezni.

„Volt egy kis lazulás szerencsére, a vírus hátrébb tudott szorulni természeténél fogva, szerencsékre. Így azért az emberek – meg – az önkormányzatok is föl tudtunk lélegezni egy kicsit és vissza tudtuk zökkenteni az embereket a megszokott, a jó értelemben megszokott mederbe. Azért a nyári programok jó része megtörténhetett, ezen belül is a legfontosabb a táborok, a gyermekekkel való foglalkozás. Azt mondhatjuk, hogy az összes táborunkat meg tudtuk tartani a nyáron és az egyéb, megszokott nyári rendezvényeinket is.” 

– tájékoztatta a TV Keszthelyt Cserép Gábor.

Rezi polgármestere azt mondja, nagyon nagy figyelmet fordítanak a pályázatokra, hiszen ezekből tudnak számos beruházást finanszírozni. Cserép Gábor azt tapasztalja, az elmúlt években jóval több pályázati lehetőség állt rendelkezésre, mint az azt megelőző időszakban. 2021-ben is több beruházást terveznek. Így például a szőlőhegyen már folyamatban van az új gyümölcsfeldolgozó építése, ennek szomszédságában pedig Borászati Hagyományok Háza néven új közösségi és kiállítótér jön létre. Emellett a kisgyerekes családoknak is alternatívát kínálnak a tavasztól.

„A pályázati sikerek okán folytatódnak a fejlesztések, felújítások településünkön. Most jelenleg a bölcsőde épületének a befejezéséhez közeledünk, hamarosan elkészül a bölcsőde épület és reményeink szerint a tavasszal már birtokba is vehetik a bölcsisek az új épületet. Ez lesz, ami most a legaktuálisabb nálunk. Továbbra is szeretnénk az intézményeinket fejleszteni, ahol még szükséges, hiszen, most, amíg van pályázati lehetőség, és szerencsére van, az intézményeinket az önkormányzat – nem csak mi, hanem gyakorlatilag az össze önkormányzat – föl tudja újítani.” 

– tette hozzá Rezi polgármestere.

Szintén az idei évben újul meg a ravatalozó épülete, amely régi terve már az önkormányzatnak. A templom mellett található szolgálati lakásokat is felújítják, ez is nagyon régen várat már magára. Az épületben főként az iskolában tanító pedagógusok laknak, az önkormányzat azt reméli, hogy a beruházás vonzerőt jelent majd az oktatók számára is.