Több mint százmillió forintot nyert a Balatonalmádi Tenisz Klub (veol.hu)

A Balatonalmádi Tenisz Klub a város egyik legrégibb sport- egyesülete, 1925-ben alapították. Az itteni sportélet a városi értéktárba is bekerült, e szerint az almádi teniszsport nagyarányú fellendülésére az 1930-as években került sor, amikor számtalan hazai és nemzetközi verseny megrendezési joga volt Almádié. Most az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatának segítségével megkezdődhet a klubház felújítása. 

Nagyon büszkék vagyunk a jelenleg is aktív teniszéletre, de az is célunk, hogy Füreddel összefogva ismét a Balaton-környék, illetve a régió teniszközpontjává váljon a város. A klubtagok száma most 150, és egy országos másodosztályú csapattal is büszkélkedhet az egyesület. Ez nagy szám, hiszen ekkora tagságot és ilyen szintű csapatot csak a sok tízezres megyeszékhelyek tudnak kiállítani. Amikor a jelenlegi elnökség 2020-ban átvette a klub vezetését, akkor 20 százalékos tagságnövelési célt fogalmaztunk meg, de már az első évben közel megdupláztuk a tagok számát

– mondta el a veol.hu-nak Győri Viktor elnök.

A dinamikus növekedést valószínűleg a járványhelyzet is okozta, hiszen a szabadtéri pályák nyitva tarthattak, és az előírásokat betartva sokan kezdtek többet sportolni itt. A hat salakos pálya szezonálisan, tavasztól őszig működik, minden évben újraépítik ezeket.

Igyekszünk sok versenyt szervezni, mert ez összehozza az embereket, felpezsdíti a klubéletet. A különböző korosztályok találkoznak, beszélgetnek, a versenyek után szívesen maradunk együtt, gyakran főzünk valamit. Az elnyert összegből végre megújulhat a klubház, ami nagyon ráfér az épületre. Az ingatlan az önkormányzaté, bírjuk az elvi hozzájárulásukat, hogy itt még legalább 15 évig csak sportcélú hasznosítás történik. Mind az irodaépületet, mind az öltözőket teljesen felújítjuk, a belső terek modern arculatot kapnak. A közösségi tér nyitható és zárható lesz üvegfalakkal, a tetőtéren nyitott közösségi teret alakítunk ki. Idén most kezdjük a pályaépítést, néhány hét múlva reméljük, hogy játszani is tudunk majd

– tette hozzá Szabó Péter elnökségi tag.

Almádi érdeke, hogy a turistákat programokkal és aktív sportolási lehetőséggel szolgálja ki. Sokan beíratják a gyerekeiket a nyári tenisztáborba, tavaly több mint 50 táborozó fiataluk volt. A régióban szinte egyedülálló az utánpótlás-nevelésük, két korosztályuk is van. Győri Viktor elnök szerint céljuk bejutni az óvodákba, iskolákba is, hogy minél több gyereket elérjenek.