Több, mint félmilliós kezdőfizetést kínál a Balaton körül két élelmiszeráruház-lánc is

AZ ALDI idén mintegy 100 szezonális új munkavállalót keres, a kezdőbér több mint bruttó 550 000 forint – közölte a vállalat.  Közben a Lidlnél a nyári szezonra a Balaton és a Velencei-tó közelében található áruházában 200 munkahely nyílik közel hatszázezres fizetéssel. 

Az ALDI június 1. és augusztus 31. között 10 Balaton környéki üzletét is kiemelt, az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté nyilvánítja, amelyek a korábbinál is hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, még jobban alkalmazkodva a nyaralók életéhez – közölte a vállalat.

Az áruházlánc mintegy 100 új szezonális munkahely létrehozásának köszönhetően bővíti dolgozói létszámát, hogy az érintett 10 üzletében a megnövekedett vásárlószám ellenére is minőségű és gördülékeny kiszolgálásban legyen része minden egyes vevőjének. A munkavállalók a határozott idejű munkaviszony keretén belül teljes, illetve heti 30, vagy 35 órás részmunkaidőben is dolgozhatnak.

A vállalat a szezonális balatoni pozíciókban tovább emelte béreit, így ezekben az üzletekben heti 30 óra esetén havi bruttó 413 325 forint, heti 35 óra esetén havi bruttó 482 213 forint, míg 40 órás munkaviszony esetén havi bruttó 551 100 forint a járandóság.

Az ALDI juttatási csomagja kivételesen vonzó ajánlat lehet azok számára, akik a nyári időszakban a Balaton környékén vállalnának munkát. Az áruházlánc ezekbe a pozíciókba felsőoktatási hallgatók jelentkezését is várja – közölte a vállalat.

Bejelentést tett a Lidl is: közel 600 ezres fizetést és szállást is kínál a munkavállalóknak.

Megkezdte a Lidl a nyári szezonra való toborzást és összesen közel 200 új pozícióra keres munkavállalókat a Balaton és a Velencei-tó partján található nagy forgalmú áruházaiba – közölte a cég, melyet a vg.hu idézett.

Az üzletlánc tizenegy, a Balaton és a Velencei-tó közelében található áruházában pedig új, szezonális munkahelyeket hoz létre április 1. és augusztus 31. között

A főszezonra összesen közel 200 új munkahelyet hoznak létre, amihez kiemelt bérezés társul. Az elérhető belépő bruttó jövedelem heti 40 órás munkaviszony esetén 588 ezer forint, és ezen felül még szállást is biztosítanak
– közölte Tőzsér Judit a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

Az érdeklődők teljes és részmunkaidős pozíciók közül is választhatnak majd, munkaviszonyuk pedig a munkába állás kezdő időpontjától függően 1-5 hónap közötti határozott időre szól.

A szezon alatt dolgozó munkavállalók – csak úgy, mint a Lidl minden munkavállalója – számára a vállalat a közösségi közlekedéssel történő munkába járást 100 százalékban téríti, míg az autóval történő munkába járást 40 forint/kilométerrel támogatja. Ezen felül részesülnek a Lidl nagy értékű egészségprogramjában is.