Több mint ezerötszáz Veszprém megyei szálláshely újulhat meg (veol.hu)

1656 megyei, ebből negyvenöt veszprémi kisvállalkozás pályázott sikeresen a Kisfaludy program szálláshely-fejlesztési pályázatán, így megyeszerte ötmilliárd forintból újulhatnak meg a magán- és egyéb szálláshelyek – hangzott el a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. és Veszprém város Frida Bed & Breakfast Apartmanban tartott közös sajtótájékoztatóján.

A pályázat a legfeljebb nyolcszobás szálláshelyek minőségi megújulását hivatott segíteni, a szállásadók szobánként legfeljebb egymillió forintra pályázhattak. A pénz felhasználása széleskörű lehet: az apró felújítási munkáktól a légkondicionáló beszerzésén át a tetőcseréig sok mindenre felhasználhatják a nyertesek.

Az elmúlt években a turizmus a magyar gazdaság egyik húzóágazata volt, 2019-ben még a GDP 13,5 százalékát adta és 400 ezer ember megélhetését biztosította. A koronavírus-járvány azonban kritikus helyzetbe sodorta az ágazatot.

Magyarország kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökséggel közreműködve a szektor újraindítása érdekében a fejlesztések folytatásával és adókedvezményekkel segítette az ágazat szereplőit, nem pedig megszorításokat vezetett be – mondta el a sajtótájékoztatón Horváth Péter, a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt vezérigazgatója.

Hozzátette, hogy a nyertes pályázatok száma országosan meghaladja a 14 ezret, és közel 42 milliárd forintot folyósítottak a támogatottaknak.

A teljes cikk itt elolvasható.