Több kategóriában is megválasztották az Év Balatoni Házát

“A balatoni strand- és borminősítő megmérettetések után azért indítottuk el idén az Év Balatoni Háza díjpályázatot, hogy megmutassuk milyen a minőség, a példa az építészetben is az üdülőrégióban” – fogalmazott Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke a díjátadó ünnepségen pénteken Tihanyban.

Hangsúlyozta, szakmai zsűri hozta meg a döntést, amelynek elnöke Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár volt. Összesen 19 érvényes pályázatot nyújottak be az augusztus végi határidőig.

 

Beruházó-központú építkezés zajlik a Balatonnál

“Merkantilista, beruházó-központú építkezés zajlik a Balatonnál 5-10 éve, ami nem az igazi értékteremtést, hanem a beruházók hasznát tartja elsődlegesnek, ezért nagyon fontos a minőség elismerése a térség építészetében” – üdvözölte az új díjpályázatot Molnár Árpád a Somogy megyei Építészkamara delegáltja, Siófok főépítésze, aki részt vett a zsűrizésben.

 

A pályázatról

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve hirdette meg az Év Balatoni Háza pályázatot, amit a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatott.

A kiemelt üdülőövezet területén épült, 2015. január 1. után használatba vett épületekkel lehetett 2018. augusztus 31-ig pályázni három – az év balatoni lakóháza, az év balatoni középülete, és az év balatoni üdülő/ gazdasági épülete – kategóriában.

 

A díjazottak (a linkekre kattintva fotók is láthatók a díjazottakról):