Több horgászjegy fogy a Balatonon, mint tavaly –  népszerű az online

Közel tíz százalékkal több horgászjegyet értékesített a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. az első fél évben, mint a tavalyi év első hat hónapjában. Legtöbben még mindig az ügyfélszolgálatokon, vagy a viszonteladóknál váltják meg a balatoni horgászjegyeiket, ám a hagyományos vásárlási mód mellett egyre többen élnek az online vásárlás lehetőségével.

Még mindig az egynapos partközeli jegy a legnépszerűbb, de gyerekjegyből például majdnem félezerrel vásároltak többet idén, mint a tavalyi év hasonló időszakában.  Ez azért is kedvező adat, mert olyan időszakban sikerült megnyernünk újabb  gyermek- és ifjúsági horgászokat, amikor az országos tendencia ennek az ellenkezőjéről tanúskodik.

Leglátványosabb mértékben a bojlisok száma gyarapodott a tónál, a behúzós jegyet váltók száma szinte megháromszorozódott a január és június közötti időszakban.

Míg az év első két hónapjában – köszönhetően a már megszokott kedvezményes jegyváltási lehetőségnek – az éves területi jegyeket keresik leginkább, addig a tavasztól késő őszig tartó időszakban inkább az egy napos, 72 órás és 10 napos jegyek kelendőek.

Érdekes adat, hogy idén kétszer annyian váltották meg horgászjegyüket online, mint a tavalyi év azonos időszakában. Az összes értékesített horgászjegy 11,5 százaléka kelt el a világháló használatával, ez azt jelenti, hogy minden tizedik horgász otthoni számítógépe vagy okostelefonja használatával vásárolt jegyet. Ezt kényelmesen, akár fotelból is meg lehet tenni a a horgászjegy.hu oldalt használva.

(14:35)