Több ezren lehetnek az idei Helikon Ünnepségen Keszthelyen (veol.hu)

Április 23–25. között rendezik a Helikoni Ünnepségeket. A seregszemlére 3300 diák jelezte részvételét. A nevezések véglegesítésére ezután lesz lehetőség.

Kétévente rendezik meg Keszthelyen a dunántúli középiskolások legnagyobb kulturális fesztiválját. A szervező Újkori Középiskolás Helikoni Ünnepségek Alapítvány közlése szerint idén 44 dunántúli településről érkeznek, 108 iskola 3300 diákja adta le előzetes jelentkezését. Őket várhatóan több mint 200 kísérő segíti. A versenyprogramban körülbelül 700 élő produkciót vagy műalkotást láthatnak az érdeklődők 20 művészeti kategóriában – tudósít a veol.hu.

Idén a zsűrikben olyan nevekkel találkozhatunk majd, mint Bencze Ilona, Boros Csaba, dr. Mindszenty Zsuzsánna vagy Szálinger Balázs. Az idei rendezvényen is díszvendég lesz az alapító család részéről herceg Festetics György, a rendezvény fővédnöke.
Versenyen kívüli fellépéseken, közönségtalálkozókon, rendhagyó irodalomórákon, ismeretterjesztő előadásokon, kézműves és egyéb foglalkozásokon, kedvezményes múzeumlátogatásokon, valamint közös képzőművészeti és irodalmi performance-on is részt vehetnek majd a diákok és a közönség. Az esti órákban koncertek, táncház, színházi előadás színesíti a rendezvényt. A programokat még szervezik, de az már biztos, hogy fellép Pál István Szalonna és zenekara.