Több ezren követelik, maradjon meg a vonatközlekedés Budapest és Keszthely között (merce.hu)

A MÁV szeptember 14-től a Budapest és Keszthely közti vonalon naponta kilencből hét közvetlen gyorsvonatot szüntet meg a menetrendi módosítás szerint. Mindez már csak azért is problematikus, mert korábban, a MÁV és a Volán összevonásának egyik első lépéseként a közvetlen buszokat szüntették meg, az utasoknak a vasutat ajánlották alternatívaként. Molnár Tibor keszthelyi önkormányzati képviselő petíciót indított, amelyben közvetlenül Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz fordult – a merce.hu beszámolója szerint.

A keszthelyi önkormányzati képviselő a petíciójában azt kéri, hogy ne szűnjenek meg a Keszthely és Budapest közötti közvetlen vasúti járatok.

„A Balaton déli partján ütemes menetrend szerint közlekedő, InterCity kocsikat is közlekedtető gyorsvonatokra van szükség, amelyek egyórás ütemben járnak: Budapestről indulva az egyik órában Keszthely, a másikban Nagykanizsa irányába, és onnan vissza.”

És hogy mindez miért fontos? A petíció külön felhívja a figyelmet arra is: „Azon túl, hogy tanulmányi, üzleti és munkaügyekben rengeteg keszthelyi és környékbeli lakos utazik vonattal a fővárosba és onnan vissza, a gépkocsi nélkül közlekedő turisták széles rétege számára is megnehezedik a Balaton nyugati végébe való eljutás.”

A képviselő Facebook-posztjában külön kiemelte azt is:

„Az idős, mozgáskorlátozott, kisgyermekes vagy kerékpáros utasok számára egyaránt fontos, hogy a számukra nehézkes átszállás nélkül jussanak el úti céljukhoz. Az idegenforgalom szempontjából pedig kiemelt jelentősége van annak, hogy környezetkímélő módon tudjanak eljutni a turisták Budapestről Keszthelyre. Számos keszthelyi és környékbeli pedig Budapestre utazik rendszeresen tanulmányi és munkaügyekből kifolyólag.”

 

Korábban a Közlekedő Tömeg nevű közösségi oldal is közzétette álláspontját a Budapest és Keszthely közti közlekedési nehézségekkel kapcsolatban, miszerint a módosítást azonnal vissza kell vonni, és helyette a vasúttársaság eredeti terveinek megfelelő menetrendet kell bevezetni: a Balaton déli partján egész évben óránkénti gyorsvonati közlekedésre és a közvetlen keszthelyi vonatok megtartására van szükség. A merce.hu a közösségi oldalból is idéz:

„Az ITM és a KTI hanyag és kishitű, a költséghatékonyság helyett a költségcsökkentést szemük előtt tartó „szakértőit” felelősségre kell vonni, hiszen már sokadjára követik el ugyanazokat a hibákat. A vasút a közösségi közlekedésben betöltendő, a MÁV-Volán összevonással elérni kívánt gerincjárati szerepéhez átgondolt fejlesztésekre és utasbarát menetrendre, nem pedig eszetlen spórolásra és fűnyíróelv-szerű rombolásra van szükség!” – zárják közleményüket.