Több ezer új facsemetét ültet a Bakonyerdő Veszprém megyében (vehir.hu)

6000 darab fenyőfacsemetét fognak elültetni a Veszprém környéki erdőkben a közeljövőben. A Bakonyerdő Zrt. felajánlásával a megyeszékhely már most túlteljesítette az idei faültetési vállalását. Veszprém megyében összesen megközelítőleg 20 ezer facsemetét ültetnek el a Bakonyerdő Zrt. koordinálása és szakmai tanácsadása mellett, az Agrárminisztérium által életre hívott Országfásítási Program keretében.

A program célja, hogy tovább növeljék az ország erdős területeinek arányát, amely 100 éve folyamatosan növekszik, jelenleg Magyarország területének valamivel több mint 1/5-ét erdők borítják, ez 2 millió hektárt jelent – írja a vehir.hu.

A mostani akció kapcsán Németh Kálmán, a Bakonyerdő Zrt. Balatonfüredi Erdészetének igazgatója elmondta, több önkormányzatot és intézményt is megkerestek a felajánlásukkal a társadalmi szerepvállalás jegyében, közülük harmincan éltek a lehetőséggel. Volt, ahol csak 50 darab facsemetét igényeltek, de Veszprém esetében például ez a szám 6000.

Az önkormányzat a VKSZ Zrt-vel közösen döntött a helyszínekről, mivel a közüzemi szolgáltató a városi közterületek fenntartásával is foglalkozik. A cég képviseletében Pernesz Kata, parkgondozási csoportvezető közölte, hogy olyan területeket kerestek, amelyek kedvelt kirándulóhelyek, ezáltal a környezet látképét is javítják a fák, valamint a területen hasonló korú facsemeték élnek.