Több attrakcióval is bővül a Folly Arborétum (likebalaton.hu)

A badacsonyörsi Folly Arborétumot, mint szabadidős létesítményt tavaly november 11-vel be kellett zárni és csak négy hónap elteltével, március 10-én tudták újra kinyitni. A zárvatartás ideje alatt is folyamatosan dolgoztak, számos újdonsággal készülnek az idei tavaszra-nyárra, és több fejlesztés is folyamatban van.

Dr Folly Réka az arborétum borásza a likebalaton.hu – nak elmondta: összeállítottak egy, a tanévhez igazodó, általános iskolások és tanáraik részére kigondolt programajánlatot, amely havonkénti bontásban, a természet változásához igazodó tematika mentén kínál szervezett programot a résztvevőknek.

Bíznak benne, hogy a kínálat áprilistól elérhető lesz. Idén nyáron több új attrakcióval is bővül a kert: várhatóan júniusban megnyílik az Öregház (Látogatóközpont) egykori pincéjében a Folly család és az arborétum történetét bemutató interaktív kiállítás. Szintén a nyári hónapokra szeretnének átadni a borászati épületben nyíló Café & Wine teraszunkat, ahol lélegzetelállító balatoni panoráma mellett lehet majd elfogyasztani egy pohár Folly bort, vagy kávé mellé megkóstolni süteményeiket.

Reményeik szerint június közepétől heti három alkalommal kínálnak garantált vezetett kertlátogatásokat, és kibővült termékkínálattal várja majd a vásárlókat a Folly shop is.