Tiltakozó séta a révnél Tihany védelmében (veszpremkukac.hu)

A Révbe Érünk Egyesület augusztus 14-én szombaton délután 5 órától tiltakozó sétára hívja mindazokat, akik szerint a rév melletti terület tervezett beépítése miatt végérvényesen és visszafordíthatatlanul elvész Tihany amúgy is sérülékeny élhetősége – írja a veszpremkukac.hu.

 

A demonstrálók szeretnék megakadályozni – vagy legalább két-három évre elhalasztatni és lakosság bevonásával átgondolni –, hogy az úgynevezett Kenderföldek területén egy újabb Balaton-parti gigaberuházás valósuljon meg, jelentős környezeti károkat okozva. Okkal tartanak az építkezést kiszolgáló tehergépjármű forgalomtól, valamint attól is, hogy a szállodák és apartmanházak majdani lakói, autói tovább növelik Tihany zsúfoltságát.

A Google térképen hozzávetőlegesen jelölt piros terület a Félsziget Resort Kft. tulajdona, rajta 22 épületben 388 lakás és egy wellness központot is magában foglaló, 120 szobás hotel épülne.

A zölddel pöttyözött rész köztulajdonban álló mocsaras nádas, itt a Félsziget Resort Kft. egy sétányt szándékozik építeni, hogy azon keresztül egy mólóhoz juthassanak ki a lakók.

A kékkel jelölt rész a volt lovarda területe, itt további 110 lakás alakítható ki nyolc méter magasságú beépítési lehetőséggel.

A sárga területen az önkormányzati szándék szerint fogadóépület, látogatóközpont, piactér és egy 200 férőhelyes parkoló létesülne a Balaton Kapuja projekt keretében.

A Révbe Érünk Egyesület felhívása itt olvasható.