Tihanyban már a járvány utáni időszakra készülnek (balaton.vehir.hu)

Bármerre nézünk a világban, láthatjuk, hogy nem könnyű ez az időszak egyikünknek sem. Félelem, bizonytalanság az, ami a mindennapjainkat jellemzi. Nagyrészt megszűntek a számunkra fontos találkozások, hiszen- nagyon helyesen- aki teheti, otthonában vészeli át ezeket a napokat. És bár azokkal vagyunk összezárva, akiket a legjobban szeretünk, vagyis a családunkkal, ez az idő próbára teszi a toleranciánkat, türelmünket is – fogalmazott a tihanyi Németh László Művelődési Ház igazgatója.

Nagy örömmel látjuk a közösségi oldalakon, hogy a bezártság előhozza a bennünk rejlő kreativitást is – idézi Rózsa Évát a balaton.vehir.hu. Nagyon sokan kezdtek el valamit alkotni, varrni, horgolni, festeni, de örömmel látjuk a szebbnél szebb képeket a kerti virágokról, a süteményekről, amit a családnak sütöttek, az apróságokról, amit a gyermekeikkel alkottak – teszi hozzá az igazgató.

A Németh László Művelődési Ház dolgozói optimistán már járvány utáni időszakra is készülnek. Arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben ezekben az otthon töltött napokban valami szépet, hasznosat, vicceset alkottak, vagy csak fényképeteket készítettek a mindennapokról, őrizzék meg azokat akkorra, amikor vége ennek a szomorú időszaknak!

Terveik szerint, amint a helyzet lehetővé teszi, egy kiállításon mutatnák be ezeket az alkotásokat, ezzel is szeretnék majd megünnepelni, hogy a világ visszatér a rendes kerékvágásba, és- talán- ott folytathatjuk mindennapjainkat, ahol a járvány előtt abbahagytuk.

“Ha van már fotó kész alkotásokról, szívesen fogadjuk a muvhaz@tihany.hu e-mail címen, és közzétesszük Facebook oldalunkon, hátha mások is kedvet kapnak az alkotáshoz!” – fogalmaz Rózsa Éva.