Tiborcz érdekeltségébe került a keszthelyi Zala Kemping (hvg.hu)

A 3,1 hektáros keszthelyi Zala Kemping a meghirdetett irányár töredékéért kelt el. A felszámolás alatt álló ingatlantulajdonos cég vagyonát (azaz magát a kempinget) értékesítő pályázaton a miniszterelnöki vő, Tiborcz István köreihez számító Standful Property Kft. tett nyertes ajánlatot.

 

Ez a közelmúltban gründolt társaság a pécsi többszörös trafiktulajdonos Czéh-Tóth Márk érdekeltsége, ő pedig Tiborcz István Hamar Endre nevű ifjúkori barátjának a társaként bukkant fel más cégekben. Érdekesség, hogy a kemping a meghirdetett 879 millió forintos irányár helyett 250 millióért került az új gazdához – olvasható az e heti HVG-ben.

A napokban egyébként a balatonakali Strand Kemping is gazdát cserélt: azt Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége vette meg, az eredeti, 800 millió feletti ár helyett 372 millióért. Így a kempingüzemeltető Balatontourist mellett immár saját tulajdonú kempingjei is vannak a felcsúti polgármester érdekeltségeinek, hiszen nemrég az egykori badacsonyörsi Balaton Kempinget is megvásárolta.

Elkelt a siófoki Ifjúság Kemping is, a 754 milliós kikiáltási ár helyett 377 millió forintért, a vevő kilétét egyelőre titkolják.