Teljes tisztújítás jön a Magyar Vitorlás Szövetségben (hunsail.hu)

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöke és elnöksége 2022. november 3-án, 2023. január 25-i hatállyal lemondott az elnökségben betöltött tisztségéről. A 2022. november 4-re összehívott Rendkívüli közgyűlésen elemeztek a kialakult helyzetet, valamint panelbeszélgetést folytattak a sportág jövőjéről. 

 

A 2022. október 14-én elfogadott  elnökségi határozat szerint rendkívüli közgyűlést hívott össze 2022. november 4-re 17:00 órára két napirendi ponttal a szervezet.  Az első az MVSZ elnökének, Gerendy Zoltánnak visszahívása, a második a tisztújító közgyűlés összehívásának kezdeményezése – írták a Magyar Vitorlás Szövetség honlapján.

Mivel a teljes elnökség egy nappal a meghirdetett rendkívüli közgyűlés előtt november 3-án, január 25-i hatállyal lemondott, így a meghirdetett napirendi pontok levételéről szavaztak a közgyűlésen megjelent küldöttek.

A közgyűlés levezető elnöke dr. Hajdu Balázs volt, aki a közgyűlés berekesztése után egy jó hangulatú panelbeszélgetést kezdeményezett a vitorlázás ismert szakembereivel és egyesületi képviselőkkel.

A beszélgetés résztvevői dr. Ugron Gáspár, Fluck Benedek, Lukáts Ákos, dr. Horváth István, Böröcz Bence, Gáthy Gergely voltak. A több mint egy órás beszélgetésen szóba került a magyar vitorlázás jövője, az utánpótlásképzés kérdése, magyar szakemberek megbecsültsége a nemzetközi vitorlázásban.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a következő, november 8-i ülésén dönt majd arról, hogy milyen időpontra hívja össze tisztújító közgyűlését.