Téli Balaton-átúszás szombaton

A Nemzetközi Hidegvíz Törzs Egyesület nyilvános az idei Téli Balaton-átúszását 2024. március 2.-án szombaton szervezi, Tihanyrév hajóállomás, nyugati medence felé eső, ősfás oldalánál 9 órától – olvasható az esemény közösségi oldalán.

A szervezők célja – mint írják -, hogy az átúszáson mindenki jól érezze magát, életre szóló, pozitív élménnyel távozzon, és a legnagyobb biztonságérzettel tudja megúszni a távját. Ennek érdekében az időjárástól függő lehetséges időpont és program módosítást az utolsó pillanatig a fenntartják.
.
A Téli Balaton-átúszáson teljes- (1250 m), fél- (625 m) és harmad távon (417 m) való részvétel az úszóknak kvalifikációhoz kötött, ami hamarosan lezárul.
A 4. Téli Balaton-átúszáson bővítik a leúszható távokat a következőkre, melyek felkészülést ugyan igényelnek, de kvalifikációt nem. Ezekre a „mini” távokra a helyszínen is lehet nevezni.
Mini 200: 200 m
Mini 100: 100 m
Mini 50: 50 m
A hideg- vagy jeges vízi úszás extrém sportnak minősül, komoly felkészülést, stabil hideg adaptációt, biztonságos úszás tudást igényel! – figyelmeztetnek a szervezők.

Minden dokumentum, ami a 4. Téli Balaton-átúszást érinti, ezen a linken elérhető: https://drive.google.com/…/1cQGszMKnmivrER1GIT…

.
Kötelező felszerelés úszóknak: Úszóbója, úszódressz, úszónadrág / Javasolt felszerelések: úszósapka, úszószemüveg, füldugó
Időmérés: Minden úszó karján egy időmérő karkötő lesz, amit a vízbemenetel időpontjában leolvas egy erre a célra, az indulás helyén kihelyezett eszközzel egy felelős személy. A vízből való kijövetel pillanatában az érkezési oldalon
Parkolási lehetőség: Fizető parkolási zónákban a Tihanyi Piac PLacc parkolójában
Visszamelegedési lehetőségek: 1 db fűtött öltözősátor, 2 db fűtött, melegvizes dézsa, 3 db fűtött szauna
Étkezési lehetőség: A helyszínen food truck biztosítja a résztvevők, segítők, érdeklődők ellátását
WC: Nyilvános WC a Tihanyrév gazdasági épületében – az esemény ideje alatt ingyenes
.
További részletek a programokról az esemény Facebook oldalán olvashatók: https://www.facebook.com/events/1324089164970506?ref=newsfeed
.
Az eseményre minden hidegszerető, egészséges életmód iránt érdeklődőt, nézelődőket, mártózókat, kicsiket, nagyokat, fiatalokat, időseket, azaz mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az esemény a látogatóknak és mártózóknak ingyenes!