Tekintélyes tömeg rajtolt el a tavaszi Balaton Mountainbike Túrán (turizmus.com)

680 nevezője volt a Tour de Hongrie versennyel párhuzamosan megrendezett tavaszi Balaton Mountainbike Túrának, a 62 kilométeres szakasz nagyrészt a BalatonBike365 útvonalain vezetett.

A Tour de Hongrie versennyel párhuzamosan zajló négy évszakos túra tavaszi állomása, a Balaton Mountainbike Túra minden előzetes elvárást messze felülmúlva, soha nem látott létszámban, 680 nevezővel rajtolt el. Bár már a téli túrára is annyian jelentkeztek, hogy a komp szűkös kapacitása miatt le kellett zárni a nevezéseket – írja a turizmus.com.

A kihívásokat is rejtő hétvégi, 62 kilométeres hegyi szakasz 90 százalékban a BalatonBike365 útvonalain vezetett. A sportolást segítendő, a frissítő állomásokon helyi termékeket kóstolhattak a résztvevők, így Barnagon Mamka házi szörpöket, Balatonhenyén a Pint kocsma által készített mangalicazsíros, dörgicsei kézműves kovászolt kenyeret, Vászolyon helyben készült pogácsát, a célban pedig a füredi Rózsa pizzéria termékét. A tombolára a Vass, a Balogh és a Zelna pincészetektől érkeztek az ajándék borok.

A sorozat a nyári eseménnyel folytatódik, amelyre hamarosan megkezdődik a regisztráció.