Távozik Siófokról a főépítészi iroda minden munkatársa (sonline.hu)

Információink szerint a főépítészi iroda vezetője és minden munkatársa beadta a felmondását Siófokon. Lapunk úgy tudja: Molnár Árpád főépítész mellett két okleveles építészmérnök kolléganője is távozik február közepén.


A sonline.hu megkereste Molnár Árpádot, hogy megtudjuk, mi a szakítás oka, ám ő február közepére, távozásuk idejére ígért nyilatkozatot. Ekkor válaszol majd azokra a kérdéseinkre is, amelyek szerint személyes ellentétek játszottak-e szerepet a távozásukban. Megkérdeztük a siófoki városházát is. Lengyel Róbert polgármestertől arra vártunk választ, hogy ő miként ítéli meg az elismert szakemberek egyidejű távozását, s tudja-e ennek okát? Azt a választ kaptuk, hogy mivel az önkormányzati hivatal vezetője a jegyző, s ő gyakorolja az önkormányzati tisztviselők esetében a közvetlen munkáltatói jogokat így neki továbbítja a kérdéseinket.

Kónyáné Zsarnovszky Judit megerősítette az értesülést, miszerint a főépítésziiIroda vezetője és munkatársai beadták lemondásukat. Arra a kérdésre, hogy milyen okok állhatnak a háttérben, nem kaptunk választ. A jegyző asszony úgy fogalmazott: a lemondást nem kell megindokolni, ezért a szakemberek döntését tiszteletben tartva, ő sem kívánta az okot megjelölni.

Azt is megkérdezte a hírportál, hogy miként tudja biztosítani a hivatal az építési ügyek intézését a három magasan képzett szakember távozása után. Kónyáné Zsarnovszky Judit jegyző erre azt válaszolta: a hivatal mindent megtesz annak érdekében, hogy megfelelő szakemberekkel a főépítészi iroda zavartalan működését biztosítani tudják.
Fábián Éva megyei főépítészt elmondta: nem emlékszik rá, hogy a megyében egy komplett főépítészi iroda egyszerre mondott volna le. Kérdésünkre elmondta: kevés olyan szakember van, aki főépítészi feladatok ellátásával foglalkozik – írja a sonline.hu.