Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium (mti)

Tavaszra megújul a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium, korszerűsítik egyebek mellett a központi kastélyépületet, megújul az iskola sportpályája és kicserélik a tantermek bútorait – tájékoztatta az intézmény igazgatója az MTI-t.

Komáromi Móric elmondta, hogy a Balatonfüredi Szent Benedek Középiskola és Kollégium 417 millió forint uniós támogatásból újulhat meg március végéig.
A tavaly januárban megkezdett fejlesztésnek köszönhetően rekonstruálják a központi kastély épületet, melyet 1782-ben Széchényi Ferenc építtetett. Ujjáépítik a tetőt, kiépítik a villámvédelmet és elvezetik a csapadékvizet.
Az épületben új válaszfalakat alakítanak ki, nyílászárókat cserélnek és felújítják a vizesblokkokat. A tantermekben kicserélik a bútorzatot, interaktív táblák és laptopok segítik majd az oktatást – tette hozzá.
Az intézményvezető elmondta azt is, hogy új röplabdapályát és 80 kerékpár elhelyezésére alkalmas tárolót alakítanak ki.
Közölte: az intézmény 2012 óta a Magyar Bencés Kongregáció Pannonhalmi Főapátság fenntartásában működik. Jelenleg 286 tanulója van az iskolának, a kollégiumban 184 diák lakik – fűzte hozzá az intézményvezető.